«Мамо, я не хочу війни»: польсько-українська виставка подорожує понад 60 містами країн світу

м.Прага.Чехія2

Виставку малюнків українських та польських дітей про війну в Україні та Другу світову війну можна відвідати у Нью-Йорку, Вашингтоні, Берліні, Парижі, Мілані, Празі, Стокгольмі, Лісабоні, Дар-ес-Саламі, Дюссельдорфі, Ісламабаді, Кувейті, Копенгагені, Нікосії, Нью-Делі, Сантьяго, Тирані, Братиславі та інших містах. Загалом експозиція буде відкрита у понад шістдесятьох міст країн світу. 

Виставка  «Мамо, я не хочу війни» – результат унікального польсько-українського проєкту, що показує правду війни очима дитини. Вона зібрала малюнки польських дітей часів Другої світової війни, що зберігаються у Архіві Нових Актів у Варшаві та сучасні малюнки українських дітей, зібрані проєктом «Мамо, я бачу війну». 

«Посольства у різних країнах світу, виставкові центри, музеї та галереї відчинили двері для нашої виставки. Ми відчуваємо співпереживання та підтримку від всього цивілізованого світу, який бачить масштаби жахливих наслідків війни в Україні, – розповідає співініціатор проєкту «Мамо, я бачу війну» Данило Цьвок. – Ця експозиція показує, що війна приносила страждання, руйнування, втрати для мирного життя мільйонів людей як у середині минулого століття, так і зараз.  І діти малюють та документують таким чином свою реальність. Ми всі дуже хочемо, аби якнайскорше настав день, коли діти знову малюватимуть мирне небо, свої рідні міста та домівки, що відбудовують та відновлюють».

Виставки відбуваються за ініціативи Польського Державного архіву, Міністерства закордонних справ Республіки Польщі, Посольств України у різних країнах світу та українського проєкту «Мамо, я бачу війну». Державний архів Польщі зберігає понад 7 000 малюнків польських дітей,  проєкт «Мамо, я бачу війну» – найбільша діджитал колекція малюнків про війну в Україні, що налічує понад 14 000 робіт українських дітей.

Інформацію щодо нових виставок можна дізнатись на сторінці Архіву Акт Нових

Проєкт «Мамо, я бачу війну»  в Україні реалізують ГО «Лабораторія первинного розміщення токенів. Україна», Український фонд стартапів, агенція публічних комунікацій Perfect PR, компанія GroundStorm media, компанія TA Ventures, ГО «Меморіал імені Василя Стуса», Навчально-науковий інститут права Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: