США та країни-партнери обговорять стратегію озброєння України

війна

Цього тижня в Брюсселі збираються директори відділів озброєнь США та країн-партнерів, щоб обговорити довгострокову стратегію допомоги Україні у сфері озброєнь.

Заступник міністра оборони США з питань закупівель і забезпечення Білл Лаплант очолить першу зустріч національних директорів з озброєнь 28 вересня, до складу якої увійдуть понад 40 членів Контактної групи з питань оборони України, повідомляє Еhe Defense Post.

Зустріч буде зосереджена на шляхах збільшення виробництва зброї для України та визначенні можливостей, які, ймовірно, знадобляться країні в майбутньому, пояснили на брифінгу в Міністерстві оборони США (DoD).

«Ми також обговоримо, які можливості, ймовірно, знадобляться Україні в майбутньому, такі як стрілкова зброя та протиповітряна оборона, і як створити широку промислову базу контактної групи для задоволення цих потреб», – додали на брифінгу.

Обговорення включатиме запит на виробництво «таких речей, як стволи, підшипникові кульки, сталеві корпуси» та «застарілі частини та мікрочіпи», — сказав на брифінгу представник Міністерства оборони.

Він додав, що також будуть обговорюватися «взаємозамінні системи», надані українським силам з модифікаціями для «подолання розривів у можливостях».

Нарешті, буде обговорено довгострокову стратегію для забезпечення того, щоб українське обладнання залишалося в працездатному стані в довгостроковій перспективі.

«Навіть якщо ми отримаємо — навіть просто поділимося кращими практиками, отриманими уроками. Я справді з нетерпінням чекаю обговорення, і ми отримали справді позитивні відгуки, оскільки проводили попередню роботу. Тож я сподіваюся, що після сесії буде набагато більше бажання — можливість працювати разом у різних країнах, щоб спробувати — вирішити деякі з цих проблем, з якими ми всі стикаємося», — сказав чиновник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: