Зеленський звільнив послів двох країн

зеленський 1
Фото з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський звільнив послів України у Швейцарії та Нідерландах, а також призначив посла на Мальті.

Про це йдеться в указах глави держави від 27 вересня.

Так, Максима Кононенка звільнено з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Королівстві Нідерланди та з посади Постійного представника України при Організації по забороні хімічної зброї за сумісництвом. Колишній радник-посланник посольства України у Франції Максим Кононенко був призначений на посаду посла у Нідерландах в серпні 2021 року.

Також з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Швейцарській Конфедерації, а також з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України у Князівстві Ліхтенштейн за сумісництвом звільнено Артема Рибченка, який обіймав цю посаду з червня 2018 року.

Водночас посла України України у Ватикані Андрія Юраша призначено Надзвичайним і Повноважним Послом України при Суверенному військовому Ордені Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти за сумісництвом, хоча традиційно цю посаду суміщав посол України в Італії.

Однак призначив Надзвичайним і Повноважним Послом України в Італійській Республіці Ярослава Мельника останнього повноваженнями посла на Мальті не наділили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: