Мобілізація в рф розпочалась задовго до офіційного наказу

армія рф

За словами звільнених з російського полону військових мобілізація в рф розпочалася задовго до офіційного наказу путіна.

Про це сьогодні заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов під час онлайн-брифінгу представників Сил безпеки та оборони України в Military Media Center, пише Генштаб ЗСУ.

В межах «часткової» мобілізації до лав зс рф вже призвано понад 100 тисяч осіб. До того ж оголошена цифра в 300 тисяч, які мають бути мобілізованими в росії не є кінцевою. 

«Найбільш ймовірно, що чисельність відмобілізованих в росії буде значно більшою. До того ж хочу зауважити, що мобілізація в рф почалася не 21 вересня, як було оголошено в указі путіна. Про це свідчить інформація від понад 20 російських  військовослужбовців, які потрапили в полон у Харківській області. Ця група осіб була призвана 9 вересня, а менш ніж за тиждень вони вже брали участь у бойових діях на території України без попередньої підготовки і злагодження підрозділу», – зазначив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України бригадний генерал Олексій Громов. 

За його словами, серед полонених військовослужбовців, які проходили службу в мотострілецьких та танкових підрозділах були особи, що мали військово-облікові спеціальності військово-морського флоту, ракетних військ стратегічного призначення, підрозділів протиракетної оборони та медичного забезпечення.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: