США подвоїть кількість ракетнив систем HIMARS в Україні

image (10)
Українці знищують ворожі склади з HIMARS

У середу США оголосили, що подвоюють кількість смертоносних ракетних систем HIMARS, надісланих Україні в рамках нового пакету військової допомоги вартістю 1,1 мільярда доларів.

Про це повідомляє The Defense Post.

У Пентагоні повідомили, що 18 додаткових реактивних систем залпового вогню, які мають високу точність і використовувалися Україною для завдання ударів по російським цілям, таким як командні пункти та склади боєприпасів, будуть надіслані в середньо- та довгостроковій перспективі.

Замість зброї, взятої з наявних запасів, цей пакет складатиметься з нової закупленої зброї, і за словами високопоставленого чиновника Пентагону, сам по собі HIMARS може «зайняти кілька років».

Наразі українці розгорнули 16 ракет HIMARS, і цим ракетним системам приписують ключову роль у нещодавніх контрнаступах проти росіян-окупантів.

Останній пакет замовлень для американських військових постачальників також включає 150 броньованих машин, 150 тактичних машин для буксирування зброї, вантажівок і причепів, а також системи, які допоможуть Україні захиститися від російських безпілотників іранського виробництва, які все частіше розгортаються на полі бою, йдеться в заяві Міністерства оборони США.

За словами Пентагону, пакет «представляє собою багаторічну інвестицію в критично важливі можливості для створення міцної обороноздатності Збройних сил України», оскільки вони продовжують боротьбу з російською армією.

Новий пакет збільшив загальну військову допомогу США Україні, з моменту російського вторгнення наприкінці лютого, до 16,2 мільярда доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: