На Донеччині священник УПЦ МП закликав людей піти на співпрацю із ворогом

ВІЙНА
ілюстрація: Дивись.info

У Донецькій області повідомили про підозру у колабараціонізмі священникові УПЦ МП, який вступив у змову із російськими окупантами та, користуючись авторитеторм серед вірян, закликав їх до співпраці із ворогом.

Про це повідомили у Офісі Генпрокурора України.

У відомстві розповідають, що настоятель «Казанської» парафії смт Ярова Горлівської єпархії УПЦ МП, який вступив у змову з військовими армії країни-агресора.

У травні нинішнього року священник за вказівкою військовослужбовців рф організував збір мешканців у приміщенні місцевого клубу. Користуючись повагою серед селян, настоятель повідомив громадянам, що населений пункт перебуває під контролем військ рф і необхідно обрати нового керівника місцевої влади для взаємодії з окупантами.

Під впливом особистої думки підозрюваного більшістю голосів місцеві мешканці підтримали запропоновану кандидатуру нового псевдоголови смт Ярова, кажуть прокурори.

Після деокупації українськими захисниками населеного пункту мешканця смт Ярова затримали. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: