Помер відомий журналіст та культуролог Олег Вергеліс

630_360_1594740491-494
Фото з відкритих джерел.

Сьогодні, 30 вересня, стало відомо, що помер відомий журналіст та культоролог Олег Вергеліс. Як відомо останнім часом він сильно хворів.

«Сьогодні перестало битися велике серце Олега Вергеліса. Прощавай друже. Вічна пам‘ять», — написав у фейсбуці режисер Олесь Санін.

Олег Вергеліс був багаторічним редактором відділу культури «Дзеркала тижня», дописував також для видань «Профіль», «Главред», «Український театр», «Українська культура», «Культура і життя», «Київські відомості» та інших ЗМІ.

 2009 Олег Вергеліс став лауреатом Всеукраїнського конкурсу ЗМІ «Золоте перо» за найкраще висвітлення культурного життя країни на шпальтах газети «Київські Відомості», був володарем спецвідзнаки «Золоте перо» від Національної спілки театральних діячів України «за творчий внесок та благодійність».

У 2010-му отримав Міжнародну літературну премію імені Юрія Долгорукого, у 2011-му — Гоголівську літературну премію Національної спілки письменників України, у 2018-му — Мистецьку премію «Київ» ім. Амвросія Бучми.

У січні 2020 року Олег Вергеліс став керівником літературно-драматургічної частини Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: