Промоутери здоров'я: на Львівщині цього року буде 90 учасників проєкту «Почуй лікаря»

лікарня
ілюстративне фото

Нинішнього року у проєкті «Почуй лікаря» братимуть участь 90 учасників. Це студенти-медики, кваліфіковані лікарі, психологи та лікарі-інтерни. Усі вони проводять лекції для школярів Львівщини.

Торік, коли стартувала ініціатива, було проведено понад 80 зустрічей у різних школах для понад 2,5 тисяч учнів, розповіли ІА Дивись.info у департаменті охорони здоров'я Львівської обласної військової адміністрації.

Цьогоріч участь у проєкті беруть більшість волонтерів минулорічної ініціативи, а саме 30%.

У ЛОВА вважають, що група «Почуй лікаря» - дуже важливий проєкт, адже медики розвінчують міфи про медицину та сприяють збереженню здоров'я, навчають цьому діток.

«Почуй лікаря» — це проєкт експертів департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА, громадської організації «Українська медична студентська асоціація» (УМС) та профкому студентів Львівського національного медичного університету імені Д. Галицького. У межах проєкту студенти-медики у форматі лекцій розповідають школярам Львівщини про важливість профілактики захворювань, піклування про своє здоров’я та основи здорового способу життя.

«Почуй лікаря» став частиною проєкту «Медико-психосоціальна допомога», в межах якого вимушені переселенці на Львівщині  можуть отримати необхідну їм допомогу та підтримку, і який сьогодні активно впроваджують. Ідеться про напрям психічного здоров’я, здорового харчування, травми тощо.

Реалізація проєкту «Почуй лікаря» включає три етапи:

  •         відбір волонтерів;
  •         їхнє навчання, яке проводять експерти проєкту (детальніше - тут);
  •         волонтери проводять лекції у школах.

Нагадаємо, нинішнього року волонтери читатимуть лекції з тем, які за підсумками реалізації проєкту минулого року, виявилися найбільш цікавими та затребуваними серед учнів:

  •         Серцево-судинні захворювання
  •         Домедична допомога, травми
  •         Гінекологія
  •         Психічне здоровʼя
  •         Вакцинація
  •         Харчування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: