США наклали на росії нові санкції, через нові анексії

санкції

ивами Міністерства фінансів США внесло у санкційний список 14 осіб, які повʼязані з військово-промисловом комплексом росії.

Серед них двоє міжнародних постачальників, троє ключових керівників російської фінансової інфраструктури, найближчі родичі деяких високопоставлених російських чиновників і 278 депутатів російського законодавчого органу за те, що дозволили росії провести фіктивні референдуми та спробу анексувати суверенну українську територію. Крім того, Мінфін опублікував нові вказівки, в яких попереджає про підвищений ризик санкцій, з якими зіткнуться міжнародні актори за межами росії за надання політичної чи економічної підтримки рф в результаті її незаконних спроб змінити статус території України, йдеться у пресрелізі Мінфіну США.

«Ми не будемо стояти осторонь, коли путін шахрайським шляхом намагається анексувати частину України. Міністерство фінансів та уряд США сьогодні вживають радикальних заходів, щоб ще більше послабити і без того деградований військово-промисловий комплекс росії та підірвати її здатність вести незаконну війну», – заявила міністр фінансів Джанет Л. Єллен. «Ми також націлюємося на ключових лідерів у фінансовій архітектурі Росії в рамках наших агресивних і скоординованих зусиль, щоб притягнути путіна та його поплічників до відповідальності, за його вторгнення та обмежити їх здатність підтримувати свою економіку. Міністерство фінансів, уряд США та наші союзники без вагань вживуть швидких і жорстких заходів проти осіб і компаній у росії та за її межами, які є співучасниками цієї війни та цих фіктивних референдумів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: