12 фільмів, де сюжетом стало саме життя

MyCollages
Фото: Всвіті

Ви помічали, як на початку трилерів та фільмів жахів з’являється моторошний текст: “Заснований на реальних подіях”? Доволі часто це роблять для емоційного підсилення. Але, чи звертали ви увагу на таку примітку в мелодрамах чи комедіях? Біографічні фільми можуть бути значно цікавішими за різні жахи. А ще, піднімати настрій, захоплювати, підбадьорювати, мотивувати.

Саме такі фільми ми додали в цю добірку: про фантастичне життя звичайних людей.

“Стівен Гокінг. Теорія всього” (The theory of everything, 2014)

Стівен Гокінг – кумир не лише для фізиків-теоретиків, а й для будь-кого, хто мріє стати кращим. Його сила духу та жага до життя стають основними мотивами фільму. Завдяки своєму розуму та коханню дружини він зумів побороти хворобу й підкорити серця багатьох людей. Своїм прикладом Гокінг довів, що для людини немає нічого неможливого. Бувши позбавленим змоги ходити й говорити, він не лише подолав всі перешкоди, а й став найкращим науковцем століття.

“Гра в імітацію” (The imitation game, 2014)

У фільмі висвітлюється життя британського логіка та математика Алана Тюрінга. Сюжет розгортається в період Другої світової війни. Місія головного героя – розгадати код Енігми, нацистського приладу для передачі таємних наказів. Фільм наскрізь просякнутий інтелігентним зображенням наукового середовища. Скептичне ставлення тогочасного суспільства до нових підходів та поглядів додає перцю життєвій історії Алана Тюрінга.

“Авіатор” (The aviator, 2004)

Фільм розповідає про життя винахідника, мільйонера та кінопродюсера Говарда Г’юза. Події, що насичували долю чоловіка, перелились у захопливий сюжет. Маючи проблеми з психічним здоров’ям, Говард конструює надшвидкісні літаки та укладає контракт з воєнними силами США. Дія відбувається в період Першої світової війни. Реалістична атмосфера дає змогу глядачеві перенестись у ті часи та пережити всі злети та падіння разом із головним героєм.

“Стів Джобс” (Steve Jobs, 2015)

Кінострічка показує життя Стіва Джобса, засновника компанії Apple Inc, та його революційний спосіб виходити на перші ряди світового ринку. Ви можете простежити, як на ваших очах росте компанія Apple та як працюють винахідники та науковці за її дверима. Також маєте змогу заглибитись у думки та переживання геніального підприємця на шляху до успіху.

“Черкаси” (2019)

Український військовий корабель «Черкаси» на час проведення навчань знаходився в порту кримського озера Донузлав. Коли Крим захопили «зелені чоловічки», екіпаж «Черкас» приймає рішення не здаватися ворогові та чинити опір.

Консультантом під час зйомок виступив командир судна. Троє моряків, які несли службу на «Черкасах» зіграли ролі другого плану. Роль же самого військового корабля довелося виконати буксиру «Корець», тому що корабель «Черкаси» захоплений російськими окупантами.

Стрічка про патріотизм і силу духу, яка не покидає людей навіть у найбезнадійніших ситуаціях.

“Вовк з Уолл-стріт” (The wolf of Wall street, 2013)

Фільм знятий на основі мемуарів американського брокера Джордана Белфорта. Белфорт нечесними махінаціями розпочав свою кар’єру і досяг значних висот у бізнесі. Та з часом його життя перестало приносити йому задоволення. Алкоголь, наркотики та розпусне життя головного героя привернуло увагу ФБР, з чого й почалась чорна смуга у його житті.

“Перша людина” (First man, 2018)

Сюжет фільму заснований на реальних подіях, а саме на основі життя та кар’єри американського космонавта Ніла Армстронга. Протягом усього фільму з космонавтом трапляються невдачі як в особистому житті, так і в космонавтиці. Герой переживає смерть доньки, а згодом потерпає від невдач у космічних випробуваннях. Та в кінці сталася подія, що робить Армстронга відомим на весь світ.

“Богемна Рапсодія” (Bohemian Rhapsody, 2018)

Кінострічка заснована на житті та творчості соліста гурту “Queen” Фредді Мерк’юрі. Сюжет показує, який шлях пройшов Фредді від біженця-вантажника до найвідомішого співака XX століття. Ви зможете побачити всі події з особистого життя кумира, враховуючи проблеми зі здоров’ям та наркотиками. Зрештою, його персона є доказом, як можна круто змінити своє життя навіть двічі, якщо вірити у власний успіх.

“Фріда” (Frida, 2002)

Фріда Кало – мексиканська художниця. В молодому віці вона потрапляє у страшну аварію, що робить її прикутою до ліжка. Попри хворобу та нестерпний біль, Фріда все ж малює свої картини, що згодом приносить їй нові знайомства та славу. Наприкінці свого життя Фріда домагається того, аби влаштувати власну виставку на батьківщині. Фільм показує, що навіть після страшної аварії людина може переродитись вдруге і стати кращою версією себе.

“Щоденники мотоцикліста” (The motorcycle diaries, 2004)

Фільм знятий на основі щоденника Че Гевари – латиноамериканського революціонера. Мова йде про подорож Південною Америкою Ернеста Гевари із його другом. Подорожуючи на мотоциклах під виглядом медиків, вони шукають розваг та нових вражень. Ернесто у фільмі представлений не як революціонер, а як звичайний хлопець-студент. Ви можете побачити як змінюється характер головного героя в кінці фільму, які у нього переживання та почуття.

“Війна струмів” (The current war, 2017)

Історичний фільм про “війну струмів” між електричними титанами Томасом Едісоном та Ніколою Теслою і його партнером Джорджем Вестингаузом. Усе почалось із суперечки, чия електрична система живитиме сучасний світ. Згодом суперечка переросла у рекламні війни, які загострились через пропозицію щодо освітлення Всесвітньої виставки.

“Саллі” (Sully, 2016)

Біографічний фільм присвячений вчинку пілота Челсі Саленберга – командира екіпажу літака Airbus A320. Завдяки його рішучим діям пілоту вдалось врятувати 155 людських життів. Через зіткнення із птахами у літака відмовили обидва двигуни. Саллі зміг посадити літак на крижану воду річки Гудзон, що допомогло йому уникнути жертв.

Переглянувши ці фільми, ви переконаєтеся, що найкращим сюжетом є звичайне людське життя. Жоден автор не в змозі придумати чогось настільки чуттєве та пронизливе, як це робить сама доля. У світі стільки незвичайних подій, які трапляються із незвичайними людьми кожного дня. Нам варто лиш слухати їхні історії та робити власні висновки.

Хто знає, може, і ваша історія колись стане фільмом?

Джерело: vsviti.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: