Твіт Маска про путіна та Крим: в Україні мільярдеру запропонували кілька інших варіантів розвитку подій

маск

Увечері 3 жовтня засновник комапаній Tesla та SpaceX Ілон Маск оприлюднив на своїй сторінці у Twitter власні припушення щодо найімовірніших, на його погляд, сценаріїв закінчення війни рф проти України.

З-поміж іншого мільярдер порадив Україні відмовитися від нині анексованого Криму та обрати нейтралітет. Це обудило не лише українців, а й світову спільноту.

Як відреагували на візію Маска, розповідає ІА Дивись.info.

На думку мільярдера, є кілька спенаріїв закінчення російсько-української війни. Зокрема він каже. що потрібно провести вибори у регіонах, які анексувала рф під наглядом ООН.

росія йде, якщо на це буде воля народу.

Також Маск закликав Україну віддати тимчасово окупований рф Крим, як це було з 1783 року до «помилки» Микити Хрущова.

Окрім цього, гарантується водопостачання Криму, а Україна залишається нейтральною.

«Дуже ймовірно, що це буде кінцевим результатом. Питання лише в тому, скільки людей помре до цього. Також варто зазначити, що можливим, хоч і малоймовірним, результатом цього конфлікту є ядерна війна», – написав він.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на припущення американського бізнесмена, запитавши користувачів, який Ілон Маск їм подобається більше: той, що підтримує Україну чи росію.

У відповідь на твіт українського глави Маск заявив, що досі дуже підтримує Україну.

Мільярдер Ілон Маск після своїх закликів віддати росії анексований нею Крим заявив, що «все ще дуже підтримує Україну», однак боїться ескалації.

«Я все ще дуже підтримую Україну, але переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні і, можливо, світу», – відповів бізнесмен на твіт Зеленського.

А от радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк запропонував засновникові Tesla інші сценарії розвитку подій.

Він відповів на його бачення своїми тезами закінчення російсько-української війни.

По-перше, Україна звільняє свої території, включно із тимчасово окупованим Кримом. По-друге, рф демілітаризацію та обов’язкову денуклеаризацію та більше не може загрожувати іншим.

І насамкінець воєнні злочинці піддаються міжнародному трибуналу.

«Єдиний результат: тепер жоден українець ніколи не купить вашу кляту Tesla. Тож удачі тобі, Ілоне Маску», - відреагував експосол України у Німеччині Андрій Мельник.

Заяву Маска розкритикував також постійний представник при ООН Сергій Кислиця.

«Наступного разу, коли мені знайобиться сантехнік, я звернуся до Ілона Маска, - пише він. - Він ж не займається цим? Тоді у чому справа, чому він робить заяви щодо міжнародних відносин та внутрішнього права? До речі, бути хорошим сантехніком краще, ніж коментувати ситуацію довкола незаконно окупованих територій іноземної держави», – проіронізував він.

Найшвидшим методом закінчити війну із найменшою кількістю жертв – це підтримати українську перемогу, зазначив старший політичний радник Гельсінської комісії США Пол Массаро. 

«Якщо ви дбаєте про народ України, дайте йому зброю, яку вона просить, і введіть санкції проти рф», - відреагував він на заяви Маска.

Тим часом в організації, яка займається розслідуваннями, InformNapalm припустили, що сторінка у соцмережі Маска могна піддатись хакерській атаці, мовляв, позиція, викладена у останніх твітах, дуже відрізняється від тієї, яку він висловлював раніше. 

Там нагадали, що облікові записи мільрядера вже зламували. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: