Купіть чайник та запасіться ковдрами: як у Львові готуються до зими

опалення1

На порозі опалювального сезону нинішнього року у Львові розпочали готуватися до критичних ситуацій, зважаючи на ризики обстрілу росіянами критичної інфраструктури.

Про те, що передбачили у місті у разі надзвичайних ситуацій, пише Еспресо.Захід.

У мерії кажуть, що придбали спеціальні печі та дрова, а городян закликають самостійно потурбуватися та, якщо є така можливість, запастися необхідними речима, які допоможуть під час холодів.

Ідеться про:

  • електрочайник та мультиварку
  • електронний обігрівач низької потужності
  • теплий одяг, термобілизна, павербанки, їжа та вода
  • сухий спирт.

Багато голів ОСББ у Львові ще влітку провели збори із мешканями щодо цього питання. Люди домовились про купівлю буржуйка. Є ймовірність зменшення температури подачі теплоносія на +-2 градуси.

«Це не критично, якщо наявні сучасні пластикові вікна. У тих, в кого дерев’яні вікна – варто згадати як утеплювали колись газетою, скотчем тощо, поставити ущільнювачі на вікна. Також варто почати одягатися зимою, а не ходити вдома у футболці», - каже голова ОСББ Іван Мовчан з вулиці Каховської, 6.

Також ОСББ провело опитування серед мешканців, згідно з яким близько 30% жителів зможуть з’їхати тимчасово на інше місце проживання, якщо в будинку зникне газ.

Також голови Об’єднань співмешканців все ж надіються, що електроенергію не відключать. Так, пан Олексій, голова ОСББ «Квітучий сад» розповів виданню, що їхній будинок належить до старого фонду й у кожній квартирі були пічки. Проте, з часом більшість мешканців будинку перейшли на газове опалення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: