Новим очільником НБУ може стати ексглава Ощадбанку

633d8148918459.48544930

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховною Радою кандидатуру екс-глави Ощадбанку Андрія Пишного на посаду голови Національного банку України.

Про це пише РБК-Україна у четвер, 6 жовтня.

Глава держави вніс подання після того, як парламент підтримав відставку Кирила Шевченка, який обіймав посаду очільника Нацбанку.

Хто такий Пишний

Він народився 26 жовтня 1974 року на Тернопільщині. 26 березня 2014 року обійняв посаду голови правління Ощадбанку і керував ним понад 6 років.

Про ймовірність того, що Пишний стане главою НБУ, заговорили ще перед повномасштабним російським вторгненням в Україну. Зазначається, що колишній очільник Ощадбанку є у хороших стосунках з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Перший входить до санкційної групи Єрмака-Макфола.

Що передувало

У понеділок, 4 жовтня, очільник НБУ Кирило Шевченко повідомив про рішення піти у відставку через стан здоров'я.

Шостого жовтня Верховна Рада підтримала його звільнення. «За» проголосувало 257 народних депутатів. Цього ж дня НАБУ та САП повідомили Шевченкові про підозру у справі протиправної діяльності посадових осіб Укргазбанку. Це призвело до збитків у сумі понад 206 млн грн. Шевченко до призначення у НБУ очолював Укргазбанк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: