У Львові чоловік віддав свою нирку рідному братові: операцію провів американський трансплантолог із Книги рекордів Гіннеса

310928015_2711518595650262_8068365343347856196_n

Директор Інституту трансплантології Лангон Нью-Йоркського університету Роберт Монтгомері, у грудях якого б’ється донорське серце, пересадив нирку у Львові. Нирку львів'янові, який вже три роки був на гемодіалізі, віддав його рідний брат.

Про це розповіли у Першому медоб'єднанні Львова.

61-річний львів’янин Ігор Жукровський хворів на ниркову недостатність з 2015 року. Спричинило важке захворювання ускладнення після грипу. З того часу він регулярно відвідував лікарів та проходив стаціонарне лікування. А останні три роки – ще й процедуру гемодіалізу. На допомогу прийшов рідний брат, 62-річний Петро Жукровський. Той сам вирішив стати донором.

Як результат – після двогодинної пересадки нова нирка у пацієнта запрацювала просто на операційному столі.Сьогодні, третього дня після операції, пан Ігор почувається добре та радіє, що тепер зможе жити без діалізу. Також добре себе почуває його брат, який поділився органом.

Професор Роберт Монтгомері - директор Інституту трансплантації Лангон Нью-Йоркського університету. Саме він з командою Хопкінса колись задумали і реалізували ідею перехресного донорства, виконавши у 2010-му році десять трансплантацій за один день. Цей день і вклад професора зафіксований у Книзі рекордів Гіннеса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: