​​У Львові створять музейний комплекс Митрополита Андрея Шептицького

IMG_20221007_184116_129

Напередодні приміщення монастиря отців-реформатів, у якому він буде, офіційно перейшло у власність Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Про це повідомив у Телеграмі голова Львівської ОВА Максим Козицький.

" Постать великого гуманіста, мецената, патріота, предстоятеля Греко-Католицької Церкви Митрополита Андрея Шептицького в історії України займає особливе місце. Але питання створення музейного комплексу, на жаль, не могли вирішити роками.

З 2008 року релігійна спільнота Львова та області докладали чимало зусиль для збереження та відбудови унікальної сакральної пам'ятки – храму святого Казимира і монастиря чернечого ордену реформаторів у Львові. У 2020 році офіційно відкрили музей Митрополита Андрея Шептицького, але експозиція розташовувалась лише на першому поверсі. Усі інші приміщення колишнього монастиря перебували у користуванні Львівського державного університету внутрішніх справ.

Під час візиту на Львівщину в 2019 році Президент України Володимир Зеленський наголосив, що держава прагне сприяти у розбудові великого духовно-освітнього центру Митрополита Шептицького на всій території колишніх монастирів реформатів та сестер милосердя і доручив відновити справедливість.

Львівська обласна державна адміністрація стала посередницею у діалозі між керівництвом музею Митрополита Андрея Шептицького та Львівського державного університету внутрішніх справ щодо передачі усієї будівлі релігійній спільноті. Доручення Президента виконали.

Відповідно до Розпорядження голови обласної військової адміністрації приміщення передали Курії Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви. Львівський державний університет внутрішніх справ натомість отримав інше приміщення, яке цілком відповідає потребам освітнього процесу.

Як розповів отець Севастьян (Дмитрух), на понад 2000 кв метрів простору планують створити розширену експозицію музею, а також реставраційну майстерню, дитячу кімнату, лекторії та приміщення для скаутських сходин. Вітаю з цим усю релігійну спільноту Львівщини та України! " - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: