У Львові відкрили перший в Україні центр з питань хвороб, які є причиною 91 % усіх смертей

Screenshot_20221007-093504_Samsung Internet

У межах україно-швейцарського проєкту "Діємо для здоров'я" у Львові відкрили Центр знань з питань профілактики, лікування та контролю неінфекційних захворювань (НІЗ).

Центр створений на базі Львівського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики і знаходиться за адресою вул. Костя Левицького, 14. Він покликаний надавати експертну підтримку фахівцям області у питаннях неінфекційних захворювань, бути осередком для проведення навчання та розвитку персоналу, допомагати поширювати сучасну доказову інформацію щодо НІЗ та здорового способу життя. 

В Україні неінфекційні захворювання — це насамперед серцево-судинні та онкологічні захворювання, хвороби дихальних шляхів, цукровий діабет та психічні розлади є причиною 91% усіх смертей. Під час повномасштабної війни через погіршення доступу до медичної допомоги і ліків, неконтрольований стрес та зміни способу життя людей ризик виникнення неінфекційних захворювань підвищується, а у пацієнтів, які вже живуть з НІЗ, можуть виникати тяжкі ускладнення — наприклад, інфаркти, інсульти. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: