Британська розвідка розповіла про наслідки руйнування Кримського мосту для росії

2818631-krimskiy-mist-u-vogni-scho-vidomo-foto-video

Будь-яке серйозне порушення пропускної спроможності Кримського мосту, найімовірніше, матиме значний вплив на і без того обмежену здатність росії підтримувати свої війська на півдні України.

Як повідомляє "Українська правда", про це йдеться в недільному огляді розвідувальної спільноти міністерства оборони Великої Британії.

Вона зазначає, що залізничний переїзд через Кримський міст був відкритий для вантажних перевезень лише в червні 2020 року, але він "відіграв ключову роль у переміщенні важкої військової техніки на південний фронт під час вторгнення" рф в Україну.

"Цей інцидент, імовірно, сильно вдарить по путіну. Він стався через кілька годин після його 70-річчя, він особисто фінансував і відкривав міст, а будівельним підрядником був його друг дитинства Аркадій Ротенберг", – зазначають у розвідці Британії.

Крім того, в останні місяці командувач російської національної гвардії віктор золотов, який у минулому був охоронцем путіна, публічно запевняв про безпеку Кримського мосту.

Як відомо, вранці в суботу внаслідок вибуху було пошкоджено міст через Керченську протоку, який з'єднує окупований росією Крим та Краснодарський край росії. Дві з чотирьох проїжджих частин проїжджої частини мосту обвалилися в декількох місцях на довжині приблизно 250 метрів, що знизило його пропускну спроможність.

Як пише New York Times, Кримський міст глибоко символічний для президента росії володимира путіна і є символом розгубленості російської армії.

російські війська не змогли захистити міст, попри  його центральну роль у військових діях рф, його особисту значущість для путіна і символізм як буквальної сполучної ланки між росією і окупованим нею Кримом.

Як пише NYT, будь-яка серйозна перешкода руху мостом може мати великий вплив на здатність росії вести війну на півдні України, де українські війська ведуть дедалі ефективніший контрнаступ. Без нього російські військові будуть дуже  обмежені в можливості доставляти паливо, обладнання та боєприпаси підрозділам, які воюють  в Херсонській і Запорізькій областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: