Дмитро Кулеба закликав світову спільноту негайно відповісти на обстріли Запоріжжя

Міністр закордонних справ України зробив заяву щодо ракетних ударів Росії по житлових кварталах Запоріжжя.


Про це повідомляє Урядовий портал.

"Здійснивши ракетні удари по мирних людях, які спали у своїх домівках, Росія ще раз довела, що вона є терористичною державою, якій необхідно протидіяти усіма можливими способами, щоб запобігти подальшим жахливим злочинам.

Я закликаю міжнародну спільноту негайно здійснити п’ять кроків:

1. Закликаю Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду та партнерів, які розслідують міжнародні злочини, вчинені Росією в Україні, терміново направити на місце злочину слідчих та експертів, щоб задокументувати докази воєнних злочинів Росії та притягнути винних до відповідальності.

2. Закликаю США визнати Росію державою-спонсором тероризму, а інші країни — визнати Росію терористичною державою.

3. Закликаю міжнародне співтовариство рішуче засудити Росію за її нелюдські удари по Запоріжжю та посилити тиск, запровадивши нові жорсткі санкції, які позбавлять фінансування російську військову машину.

4. Закликаю партнерів, зокрема США, Велику Британію, Ізраїль, Німеччину, Норвегію та Францію, терміново надати Україні сучасні системи протиповітряної оборони (ППО) та протиракетної оборони (ПРО). Постачання цього життєво необхідного обладнання має бути прискорене. 

Для нас літери «ППО» та «ПРО» означають життя. Життя наших дітей, які лягають спати в Запоріжжі та інших містах України, не знаючи, чи прокинуться на ранок. Ці системи можуть рятувати життя в Україні вже зараз, а не стояти на складах.

5. Закликаю країни, які дотримуються нейтральної позиції щодо російської агресії проти України, негайно направити своїх представників до Запоріжжя, де вони зможуть переночувати у житлових масивах та відчути все, що прикривають своєю нейтральністю" - написав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: