Додому повернули 37 дітей із Харківщини, яких росіяни депортували до рф

діти
Фото ілюстративне: Xavier_S / Istock

До України повернули 37 дітей, яких російські окупанти викрали та депортували до рф із Харківської області, попри те, що у них є батьки. Сталося це наприкінці серпня нинішнього року. Неповнолітніх утримували у селищі Кабардинка, що неподалік російського Геленджика.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Наразі родини возз’єдналися та перебувають у безпечному місці на Закарпатті. Їх розмістили в шелтерах для внутрішньо переміщених осіб — у селах із мальовничими краєвидами Білки та Горінчово», — зазначили у відомстві.

Додають. що процес повернення був важким, але завершився успішно. Щоб забрати своїх дітей, батьки проїхали довгий шлях декількома країнами Європи.

Це стало можливим завдяки співпраці Мінреінтеграції, Державної міграційної служби, благодійної організації «SОS Дитячі Містечка Україна» та перевізників.

Кожен, хто має будь-яку інформацію про незаконне вивезення дітей до рф, може зателефонувати до Національного інформаційного бюро на цілодобову гарячу лінію 16-48 та до Департаменту кризового реагування Мінреінтеграції: 050-562-03-13.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: