Окупанти за два дні обстріляли чотири підстанції у Львові, дві з яких знищені повністю

ракета
Ілюстрація

Унаслідок ворожих обстрілів Львівщини упродовж 10-11 жовтня нинішнього року повністю зруйновано два об'єкти критичної інфраструктури, а саме: підтсанції, які забезпечують електроенергією регіон.

Через повторний удар 30% міста залишилося без світла, є перебої із водопостачанням.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Максим Козицький на брифінгу у вівторок, 11 жовтня, цитує ІА Дивись.info.

Він розповів, що вчора на Львівщину долетіли 15 ворожих ракет, сім із яких збила протиповітряна оборона.

«Нині зафіксували три російські влучання. Кілька ракет збили», - говорить Козицький.

Скільки летіло ракет

У Повітряному командуванні «Захід» не називають число збитих ракет, але під час вранішніх атак окупантів по Україні українська ППО знищила 20 крилатих ракет та 13 іранських дронів-камікадзе ворога.

Згодом Козицький уточнив, що ПвК «Захід» ліквідували ворожу ціль над областтю. Окупанти атакували регіон з акваторії Каспійського моря.

За даними очільника ОВА, основний удар росіян прийшовся по енергетичній інфраструктурі регіону. Загалом за 10-11 жовтня уражено чотири станції «Укренерго», дві з яких повторно піддались ворожій атаці вже вранці у вівторок.

Постраждала критична інфраструктура

«Ті 4 підстанції відігравали дуже важливу роль не тільки в постачанні електроенергії на Львівську область, а також експорту електроенергії за кордон. Якщо брати живлення, то його відновили лише завдяки звитяжній роботі працівників обл- та Укренерго. Подача подається у напруженому режимі», - розповів Козицький.

Додав, що внаслідок атаки у понеділок 1040 населених пунктів Львівщини залишилися без світла та води. Також були перебої із мобільним зв'язком. Уже вранці 12 жовтня понад 95% споживачам відновили електроенергію.

Можливі перебої зі світлом і зв'язком

Вишки операторів без електропостачання не могли працювати. 75% роботи всіх підстанцій та вишок зв'язку відновили, але перебої в роботі знову ймовірні.

Максим Козицький звернувся до мешканців області та городян із проханням максимально економити споживання електрики.

Щодо нинішніх атак, то росіяни залишили без світла 30% Львова, зазначив він.

Унаслідок обстрілу постраждала людина. Медики оцінюють стан пацієнта як середньої важкості.

За дві доби по Україні росіяни знестурмили 3500 населених пунктів. На Львівщині зафіксували найгіршу ситуацію, зважаючи на обсяги пошкоджень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: