путін прагне ескалації конфлікту, – експерти

путін
фото з відкритих джерел.

Західні аналітики кажуть, що вчорашній обстріл України російськими ракетами та нові погрози від білорусі, вказують на те, що путін прагне посилити майже восьмимісячну війну та компенсувати принизливі останні втрати.

Про це пише The Defense Post.

За даними української влади, 41 із 75 ракет було перехоплено, але решта вразили міста по всій країні, включаючи столицю Київ і Львів, який межує з Польщею.

путін попередив Україну, що готовий санкціонувати більш «жорсткі» атаки, а заступник голови Ради безпеки росії дмитро медведєв заявив, що «перший епізод зіграно. Будуть інші».

Глава ООН Антоніу Гутерріш засудив удари як «ще одну неприйнятну ескалацію», а лідер Франції Еммануель Макрон назвав їх «глибокою зміною в природі цієї війни».

Аналітики кажуть, що ці удари, схоже, були відповіддю на суботній вибух на Керченському мосту, що з’єднує окупований Крим із росією, який путін особисто відкрив у 2018 році.

Директор болгарського мозкового центру Sofia Security Forum Йордан Божилов назвав вибух, який зруйнував одну з ділянок дороги, «першим особистим приниженням путіна».

Атака, за яку Україна не взяла на себе відповідальність, але росія негайно звинуватила Київ, сталася після великих невдач на полі бою російських військ навколо Лимана на північному сході України та Херсона на півдні за останні тижні.

«росія продемонструвала, що вона все ще може розширювати конфлікт, але вона може тільки ескалувати, атакуючи дедалі більше і більше цивільних цілей», — сказав Войцех Лоренц, керівник програми міжнародної безпеки Польського інституту міжнародних справ.

«російський режим перебував під тиском власних пропагандистів і деяких думок, щоби продемонструвати, що він здатний відповісти на українські наступи», — сказав він AFP.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: