фсб звинуватила Буданова в організації вибуху на Кримському мостові

буданов

Федеральна служба безпеки росії назвала організатором вибуху на Кримському мосту начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова.

Про це йдеться в заяві спецслужби країни-агресорки.

Там також зазначили, буцімто до вибуху причетні агенти української розвідки. Мовляв, до операції залучені 12 людей, серед яких четверо українців, двоє громадян Грузії, один громадянин Вірменії та п'ятеро громадян росії.

За словами фсб, вибухівку замаскували в рулони з будівельною поліетиленовою плівкою на 22 палетах у 22,7 кг і на початку серпня відправили з Одеського порту до міста Русе в Болгарії. Далі вантаж нібито доправили з Болгарії до порту м. Поті (Грузія), а потім — до Вірменії.

Із 29 вересня до 3 жовтня в Єревані в терміналі «Трансальянс» вантаж нібито розмитнили за правилами Євроазійського економічного простору, замінили документи та відправили його до Москви. Після цього вантажівка через Грузію потрапила до Краснодарського краю.

У Краснодарському краї 7 жовтня нібито підмінили документи й завантажили палети з вибухівкою. Звідти вантажівка виїхала до тимчасово окупованого Криму, а о 6:03 8 жовтня стався вибух під час проходження Кримського мосту.

Контроль за пересуванням вантажу за всім маршрутом та комунікацію з учасниками здійснював працівник розвідки, який називав себе Іваном Івановичем.

«... який використовував для координації як віртуальний анонімний номер, придбаний в інтернеті, так і зареєстрований на громадянина України, мешканця м. Кременчук Андрійченка Сергія Володимировича, 1988 р. н», — йдеться в заяві російської спецслужби.

фсб говорять, що вже затримали п'ятьох громадян росії, трьох громадян України та Вірменії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: