Канадські сапери допоможуть тренувати українських бійців у Польщі

59654

Канада заявила, що незабаром відправить бойових інженерів до союзника по НАТО у Польщі для допомоги в навчанні українських військ.

Про це повідомляє The Defense Post.

«Найближчими тижнями Канада відправить приблизно 40 інженерів до Польщі, щоб допомогти польським силам навчити українських саперів інженерній розвідці, мінуванню та розмінуванню», – заявила міністр оборони Канади Аніта Ананд у Варшаві разом зі своїм польським колегою.

«Вони розширять оперативну ефективність ЗСУ, оскільки вони продовжуватимуть просуватися вперед і повертати свою землю», — сказала вона журналістам.

Ананд додала, що ця ініціатива «доповнить канадську підготовку нових українських новобранців у Великій Британії та канадську підготовку українського персоналу щодо використання гаубиць M777, які ми подарували Україні».

Вона також засудила нещодавні російські бомбардування України, назвавши ракетні удари по Києву та іншим містам «жахливими».

Нова саперна ініціатива належить до операції UNIFIER, за допомогою якої Канада з 2015 року підтримала та навчила понад 33 000 українських військових і співробітників служби безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: