Нідерланди відправлять Україні зенітні ракети на 15 млн євро

Screenshot_20221012-181214_Chrome

Нідерланди збираються поставити Україні додаткові зенітні ракети, що використовуються засобами протиповітряної оборони, на суму в 15 мільйонів євро з метою покращення захисту неба.

Про це повідомила міністерка оборони Кайса Оллонґрен, пише видання De Telegraaf, пише "Дзеркало тижня".

Як зазначається, уряд Нідерландів зазвичай неохоче ділиться деталями допомоги для України. Однак цього разу було зроблено виняток, щоб показати, що масовані ракетні удари російських окупантів по території нашої держави матимуть наслідки. 

«Єдиний результат, якого досягає Путін, полягає в тому, що ми відправлятимемо ще більше у зв’язку з такими атаками», – наголосила Оллонґрен.

Міністерка не уточнила, скільки ракет і якого типу отримає Україна. За її словами, захисники зможуть заряджати ними засоби ППО, передані іншими партнерами.

Крім цього, нідерландський уряд опрацьовує можливість надання нашій армії зимового спорядження. «Ми розглядаємо все різноманіття того, що потрібно Україні в різних сферах», – додала голова Міноборони.

Водночас, Кайса Оллонґрен чітко не відповіла, чи мають Нідерланди плани подальших поставок нашій країні броньованої техніки.

«Ми завжди повинні дивитися, які броньовані гаубиці ми можемо зараз поставити, а які потребуємо для власної готовності й навчань. Ми завжди шукаємо баланс», – пояснила вона

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: