Студентів-переселенців та тих, хто знаходиться на окупованих територіях, переведуть на бюджетне навчання

студ
фото ілюстративне

Уряд вирішив перевети. на бюджетне навчання студентів-переселенців та тих, хто зараз знаходиться на окупованих територіях.

Постанова розроблена за дорученням президента України Володимира Зеленського, повідомляє Мінреінтеграції окупованих територій.

Документ дозволить перевести на навчання за державні кошти наступні категорії студентів: 

- осіб, які проживають на тимчасово окупованій території, території проведення воєнних (бойових) дій або перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);
- внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з таких територій.

Таку ж можливість отримали діти загиблих захисників України, а також учасники бойових дій, особи, що отримали інвалідність внаслідок війни та їхні діти.

Крім того, документ визначить механізм переведення на навчання за державні кошти вищевказаних категорій, що здобувають фахову передвищу чи вищу освіту та зараховані до закладів фахової передвищої (вищої освіти) державної та приватної форми власності в минулих роках на контрактних умовах.

«Ухвалення цієї новації сьогодні є логічним продовження політики Уряду, спрямованої на підтримку, в першу чергу, дітей наших захисників, а також внутрішньо переміщених осіб», - наголошують у міністерстві. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: