Львівські хірурги врятували підліткові руку після чисельних переломів та ран

операція1

У Львові врятували руку 17-річному пацієнтові. Ігор отримав складну травму кінцівки, коли допомагав батькам по господарству та випав із воза, колесо якого переїхало його руку та травмувало кисть.

Про це розповідають у Першому медоб'єднанні Львова.

Хлопець отримав переломи та вивихи кількох п‘ясних кісток та переломи з відкритими рвано-різаними ранами в ділянці першого та другого пальця. Юнак міг втратити чутливість і здатність рухати кінцівкою. Тому його невідкладно забрали до операційної.

Пацієнтові провели фасціотомію – розрізали сполучну тканину, аби зняти тиск у кінцівці, та зібрали всі кісточки кисті докупи. Кістки пальців травматологи зафіксували чотирма спицями Кіршнера, які пацієнт носить вже близько місяця.

Якби втручання не провели вчасно, набряк м’яких тканин кисті міг наростати та притискати нерви. Як наслідок – пальці втратили б чутливість і хлопець перестав би ними рухати, кажуть медики.

Зараз пацієнт проходить реабілітацію. Він уже може рухати пальцями та навіть самою кистю. Сам Ігор не втрачає оптимізму та готується повернутися до навчання, адже хоче стати інженером-архітектором. Медики очікують, що рухова функція руки відновиться повністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: