На Львівщині від початку війни понад 200 разів звучав сигнал тривоги

сирени
фото ілюстративне

З перших днів війни і станом на 13 жовтня сигнали оповіщення на Львівщині повідомили про 206 повітряних тривог.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

З 24 лютого територіальна підсистема єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області переведена на режим функціонування особливого періоду у бойову готовність «ПОВНА».

Сама система працює за таким принципом. Радіолокаційні підрозділи Повітряних Сил ЗСУ виявляють потенційну повітряну загрозу. Між фіксацією літака або ракети та запуском сирени – лічені хвилини або й менш як хвилину.

Звук сирени говорить про те, що на регіон ймовірно летить ворожа авіація. Однак виявити усі повітряні загрози неможливо. Сигнал «Повітряна тривога» транслюється на всю Львівську область та має виконуватися усіма. Звісно, буває, що люди нехтують сигналами оповіщення і не йдуть в укриття. Однак після останнього масового ракетного удару на Львівщину 10 жовтня, населення стало більш адекватно реагувати на ці загрози.

Подекуди сигнали оповіщення вмикаються не одночасно. Тобто, сирени на вулиці вже чутно, тоді як повідомлення на телефон ще не прийшло. Це відбувається, бо вся система оповіщення на Львівщині складається з 8 підсистем. З питань безпеки їх вмикають почергово, адже коли одна підсистема вийде з ладу, інші далі працюватимуть та сповіщатимуть про будь-яку загрозу. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: