Пам'яті Героя України Тараса Жеребецького у Львові висадять алею

77777777

На День захисника та захисниць України, у п'ятницю, 14 жовтня, у Львові відкриють Алею пам'яті на честь Героя України Тараса Жеребецького, полеглого у боях із російськими окупантами у липні нинішнього року.

Про це ІА Дивись.info повідомили у обласній раді.

На вулиці Під Голоском, 19. де Українська академія друкарства о 10:00 почнуть висаджувати дерва на алеї, а згодом заплановане урочисте відкриття.

«Поважають лише тих, хто бореться», - казав наш захисник Тарас. - І він боровся. Пішов на війну проти російських загарбників у 2014. А цьогоріч 24 лютого знову взяв до рук зброю. У липні Тараса Жеребецького не стало. Він загинув, захищаючи нас усіх та Україну», - кажуть у пресслужбі відомства.

Тарас Жеребецький народився 7 вересня 1987 року у Червонограді, згодом його родина переїхала до Львова. Закінчив середню загальноосвітню Червоноградську школу №10. Пізніше отримав вищу освіту в Українській академії друкарства.

Не міг миритись з диктатурою та брехнею, тож 2004 року став активним учасником Помаранчевої революції, а 2014-го був серед перших учасників Революції Гідності.

З початком російської агресії проти України у 2014 році вирушив на фронт у складі 80-тої окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Захисник Луганського аеропорту. 

24 лютого 2022 після повномасштабного вторгнення рф знову взяв до рук зброю.

Указом Президента України від 4 квітня 2022 року № 391 нагороджений орденом «За мужність».

18 липня 2022 року, рятуючи поранених побратимів, був вбитий російською ордою. 

«Поважають лише тих, хто бореться», - ці слова Тарас часто повторював, саме так і 
жив. Вірив, боровся і перемагав. Військове звання – старший сержант. Також нагороджений орденом Богдана Хмельницького 2-го ступеня посмертно. Одружений, виховував сина Максима та донечку Катрусю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: