Про що говорили під час візиту Надзвичайного і Повноважного посла Королівства Іспанія до Львова (фото)

fe92a996-1737-4946-87e5-04864483b7a5

Надзвичайний та Повноважний посол Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу під час свого візиту на Львівщину 12-13 жовтня в рамках відзначення Національного свята Іспанії - найбільшого свята іспаномовного світу – висловив слова підтримки Україні.  

Про це повідомляють в обласній військовій адміністрації.

«Ми розуміємо, що Україна захищає цінності демократії, які є спільними не лише для європейців, а й для всього західного світу, для наших друзів з того боку Атлантики. Ця підтримка, яку Іспанія надає Україні, вона не є лише сьогоденною, а буде надовго, тому що ви захищаєте наші спільні цінності, які нас об’єднують. І тому ми сьогодні тут, ми підтримуємо Україну», - розповів Рікардо Лопес-Аранда Хагу.

Візит офіційної делегації на Львівщину відбувся попри тривоги та вибухи напередодні. 

«Дуже дякую пану послу за візит. Після двох днів бомбардувань в області це справді сміливий вчинок. Велика вдячність Іспанії за підтримку, яку ми відчуваємо з 24 лютого. Це постійна підтримка у військовій сфері, в гуманітарній сфері і допомога тисячам українців, які приїхали до Іспанії», - наголосив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Очільник ЛОВА також подякував послу за спільну заявку на участь у Чемпіонаті світу з футболу, яку подають Іспанія, Португалія та Україна.  

Водночас символічним стало погашення марки «¡Estamos juntos! / Ми разом!», яку видали обмеженим тиражем у 1000 примірників. 

Вперше в історії в урочистому погашенні української марки взяв участь іноземний посол. 

На марці зображено стискання двох рук, які забарвлені в колір національних стягів обох країн. Її даруватимуть міжнародним партнерам, зокрема іспанським, та діаспорі за допомогу й підтримку взаємовідносин між обома країнами. 

«Іспанці - щирий і доброзичливий народ, вони дуже вболівають за те, що зараз відбувається в Україні. Надзвичайно великий вплив та авторитет цієї країни у світі, тому їхня підтримка є вкрай важливою для нас. Наше товариство організувало цю подію, була доповідь про іспанців у Львові, які ще у XVII сторіччі будували тут храми, школи, розвивали бізнес. І якраз популяризація цих спільних сторінок історії є завданням нашого товариства», - резюмував голова Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби Анатолій Забарило.

Іспанія є п’ятою європейською країною за кількістю українців, яких вона прийняла цього року, це понад 145 000 офіційно зареєстрованих переселенців. 

«Зараз Іспанія є великим другом України в Європі. Гуманітарна допомога, яку отримує Україна, є найбільшою в історії Іспанії гуманітарною допомогою для іншої країни. Значну підтримку ми бачимо в іспанських медіа, вони є нашим рупором в іспаномовному світі, доносять правду про Україну в країни Латинської Америки, де здавна домінувала російська пропаганда», - наголосив Богдан Чума, історик-іспаніст, доцент кафедри історії УКУ.

Свою родзинку невимушеності в офіційні заходи внесли львівські студенти-міжнародники під керівництвом Лесі Корнат – влаштували у стінах ЛОВА селфі-сет із Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопесом-Арандою Хагу. 

«Це знакова подія, що дон Рікардо приїхав до нас на Львівщину у цей день, в Національне свято Іспанії Для нас приємно двічі, що приймає Міжнародне товариство українсько-іспанської дружби і всі керівники міста та області. І що саме свято, яке є найбільшим не лише для Іспанії, а й усього іспаномовного світу, відбувається й у Львові», - розповів міжнародний громадський діяч Юрій Котик. 

На завершення візиту Міжнародне товариство українсько-іспанської дружби доправило до одного з прихистків Львівщини вантаж підтримки. Але вже без фотокамер.

Цьогоріч відзначення Націоального свята Іспанії на Львівщині відбулося за ініціативи Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: