СБУ нейтралізувала агентурну мережу, яка сладалась зі зеків з лнр

зеки
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

СБУ нейтралізувала російську агентурну мережу, яку ворог створив з і зеків з лнр та перекинув у різні регіони України.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

До складу мережі входило 7 ув’язнених, які перебували на територіях виправних установ Київської, Харківської, Дніпропетровської та Чернігівської областей, куди вони прибули після етапування з тюрем тимчасово окупованої Луганщини.

Усім їм залишався мінімальний строк за гратами, тож фсб завербувала «зеків» і «підказала» їм попросити Україну про переведення із тюрем тимчасово окупованої Луганщини, як це передбачає закон. 

Після закінчення терміну ув’язнення нові агенти рф мали виконувати ворожі завдання проти України. 

Як встановила СБУ, куратором цієї мережі виявися «начальнік оператівной часті ісправітєльной колоніі № 38» терористичної організації «лнр».

Свої дії він координував з кадровими співробітниками фсб.

Зокрема, тюремник через психологічний тиск та погрози фізичної розправи схиляв засуджених підписати зобов’язання щодо негласного співробітництва з окупантами.

Тільки за такої умови він «гарантував» їм переведення до виправних установ на підконтрольній українській владі території регіону та повернення додому.

Таким чином він сформував агентурну мережу, яка мала збирати інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах сходу України.

На волі з ними мав зв’язатися через анонімні месенджери представник фсб та назвати заздалегідь обумовлений пароль. У подальшому агресори планували використовувати цей канал зв’язку для отримання розвідданих.

 СБУ встановила особи та місця перебування всіх організаторів злочину, які знаходяться на тимчасово окупованій території Луганщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: