У Львові відреставрували столітню браму поблизу «Львівської політехніки»

Відреставрували історичні двері у будинку №6 на вул. О.Кольберга. Над відновленням брами фахівці працювали близько 2 місяців.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Ця столітня дерев’яна брама за такий тривалий час експлуатації була дуже зношеною. Сама конструкція зазнала деформації, дерев’яні елементи були пошкоджені. Ми знайшли отвори від стріл і навіть сам наконечник, який там застряг. Швидше за все, хтось використовував браму як мішень», – розповів майстер-реставратор Богдан Герус.

Фахівці також відтворили втрачену частину кованих ґраток та полагодили віконниці, які тепер відчиняються всередину. Особливістю ґраток є те, що вони однакові, а не дзеркально симетричні як зазвичай трапляється у львівських брамах. 

Як зазначив директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик, загальна вартість робіт - 67 000 грн. З цієї суми місто оплатило 70%, відтак внесок мешканців склав 20 100 грн.

Нагадаємо, брами у Львові реставрують в межах міської Програми співфінансування, яку координує Бюро спадщини управління охорони історичного середовища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: