НАТО хоче, щоб Україна перейшла від радянського озброєння до західного

війна
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

НАТО розробляє 10-річний план відновлення української оборонної промисловості, а перша зустріч між Альянсом і Києвом запланована на наступний тиждень.

Зустріч стане початком тривалого процесу, на який тижнями натякали офіційні особи США та НАТО щодо довгострокових зобов’язань України щодо наближення її до Альянсу як у навчанні, так і в оснащенні, повідомляє Politico.

«Ми розглянемо вимоги оборонного планування, щоб Україна була повністю сумісною з НАТО», — сказав високопоставлений чиновник НАТО, який побажав залишитися неназваним через основні правила спілкування з журналістами під час зустрічей альянсу в Брюсселі цього тижня. «Йдеться про перехід від радянського обладнання… до західного, сумісного з НАТО».

Керівники альянсу вже зустрічалися цього місяця, щоб почати планувати шляхи допомоги українській оборонній промисловості, одночасно поповнюючи власні запаси зброї та обладнання, які були передані Києву з початку війни. Однак ці нові зусилля під проводом НАТО будуть зосереджені лише на Україні.

«Ми шукатимемо способи спробувати відновити українську оборонну промисловість», – сказав чиновник.

Більш масштабні зусилля, спрямовані на те, щоб вийти за межі повсякденних потреб української армії на полі бою, вимагатимуть років уваги з боку партнерів від Варшави до Оттави, зусилля, яке зрештою може перетворити Україну на країну НАТО за замовчуванням, навіть якщо вона не є членом Альянсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: