В Україні зросла кількість жертв та поранених дітей через російське вторгнення, - прокурори

дитина

Ще одна дитина загинула та двоє підлітків в Україні отримали поранення внаслідок збройної агресії рф.

Про це вранці у п'ятницю, 14 жовтня, повідомили у Офісі Генпрокурора України.

Там розповіли, що медикам не вдалось врятувати 11-річного хлопчика, якого дістали з-під завалів зруйнованого окупантами будинку в Миколаєві.

А 13 жовтня через ворожий обстріл Сенькового, що в Харківській області, поранення отримав 16-річний підліток. Шостого жовтня, через російський удар по Хатньому на Харківщині постраждав 15-річний хлопець.

Ювенальні прокурори кажуть, що з початку повномасштабного вторгнення рф в Україні постраждали понад 1200 дітей. Щонайменше 423 неповнолітніх - загинули, а принаймі 810 - отримали поранення.

Точних підрахунків неможливо зробити у місцях, де тривають бойові дії або на територіях, які перебувають під тимчасовою окупацією.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 407, Харківській - 256, Київській - 116, Миколаївській - 77, Чернігівській - 68, Запорізькій - 68, Луганській - 64, Херсонській - 57, Дніпропетровській - 31. 

У прокуратурі також підрахували, що через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2614 закладів освіти. З них 313 - зруйновано повністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: