Запаси ракет у Росії закінчуються, - міжнародні експерти

Screenshot_20221014-080705_Chrome

Цього тижня Росія завдала хвилі смертоносних масових ударів по Україні, але деякі експерти з безпеки кажуть, що поставки зброї в країні закінчуються, особливо сучасних високоточних ракет. Експерти з оборони вказали на використання Росією ракет класу «земля-повітря» для ураження наземних цілей як на ознаку нестачі більш відповідних боєприпасів. 

Про це йдеться у проєкті BBC Reality Check, повідомляє "Дзеркало тижня".

«Ми знаємо — і російські командири (що відповідають за наземні операції) знають — що їхні запаси та боєприпаси закінчуються», — каже сер Джеремі Флемінг, голова британського розвідувального агентства GCHQ.

Росія використовувала багато високоточних ракет для ураження наземних цілей по всій Україні на початку війни, але влітку ці удари припинилися, а деякі західні чиновники з питань оборони заявили, що їхні запаси були суттєво вичерпані.

Докази вичерпання російських ракетних запасів

Російські ракетні запаси є суворо охоронюваною таємницею, і ми не знаємо, на яких матеріалах західні спецслужби базують свої оцінки, але є деякі підказки на знімках, отриманих після останніх атак.

На деяких фотографіях, опублікованих в Інтернеті, видно уламки ракет С-300. Це зброя, початково розроблена для ураження цілей у повітрі, а не на землі.

Судячи з усього, ці ракети С-300 були перепрофільовані Росією для ураження наземних цілей.Ми уважно вивчили серію зображень, що поширюються в Інтернеті, і підтвердили три фотографії уламків на землі в Україні, які відповідають ракетам С-300 «земля-повітря»", – йдеться в матеріалі. 

Деякі експерти кажуть, що Росія перепрофілює ці боєприпаси, оскільки у Кремля закінчуються більш точні ракети.

«Я впевнена, що вони переглянули свої запаси, подивилися на свою здатність виробляти більше… і зрозуміли, що наступний найкращий спосіб досягти потрібного ефекту — перепрофілювати такі речі, як ракети С-300», — каже Луїза Джонс з британського  McKenzie Intelligence Services.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: