США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $725 млн

850c3e2-8826665-gettyimages-1234996458

У Пентагоні розповіли деталі нового пакету військової допомоги для України: боєприпаси до HIMARS, ракети HARM і бронеавтомобілі Humvee.

Відповідне розпорядження 14 жовтня підписав президент країни Джо Байден, повідомила пресслужба Білого дому, пише сайт Гордон.

"Відповідно до повноважень, наданих мені як президенту Конституцією та законами Сполучених Штатів Америки, включно з розділом 621 закону про іноземну допомогу 1961 року (FAA), я цим делегую державному секретарю повноваження [...] розпорядитися про виділення до $725 млн на оборонні вироби та послуги міністерства оборони, а також на військову освіту і навчання для надання допомоги Україні", – ідеться у документі.

Зі свого боку держсекретар Ентоні Блінкен підписав відповідне розпорядження, повідомила пресслужба Держдепу. За його словами, це 23-й пакет військової допомоги для України із серпня 2021 року.

"У зв'язку із жорстокими ракетними ударами Росії по цивільному населенню в Україні, зростанням кількості свідчень про звірства, скоєні російськими військами, і чітким та недвозначним неприйняттям 143 країнами в Організації Об'єднаних Націй незаконної спроби Росії анексувати частини України, Сполучені Штати пропонують додаткову військову допомогу, щоб допомогти гордим захисникам України захистити свою країну", – заявив він.

За словами Блінкена, у пакет входять додаткове озброєння, боєприпаси та обладнання із запасів міністерства оборони США. Він додав, що загальна сума наданої США військової допомоги для України тепер перевищує $18,3 млрд із моменту приходу до влади адміністрації Байдена.

"Ми й надалі підтримуватимемо народ України, який із надзвичайною мужністю і безмежною рішучістю захищає свою свободу та незалежність. Можливості, які ми надаємо, ретельно відкалібровано, щоб максимально змінити ситуацію на полі бою за Україну", – сказав держсекретар.

Як пише Українська правда, Міністерство оборони Штатів повідомило, що увійде до нового пакету військової допомоги для України на суму 725 млн доларів.

У відомстві повідомляють, що США надають допомогу "для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони".

Зокрема, в пакет допомоги увійдуть:

  • додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS);
  • 23 000 155-мм артилерійських снарядів;
  • 500 високоточних 155-мм артилерійських снарядів;
  • 5 000 155-мм снарядів для систем дистанційного протитанкового мінування (RAAM);
  • 5 000 одиниць протитанкового озброєння;
  • високошвидкісні протирадіолокаційні ракети (HARM);
  • понад 200 високомобільних багатоцільових колісних транспортних засобів (HMMWV);
  • стрілецька зброя та понад 2 000 000 боєприпасів до неї;
  • медичні засоби.

Пентагон уточнив, що із січня 2021 року США виділили понад 18,2 мільярда доларів на безпекову допомогу Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: