22 млн євро хабаря пропонував екснардеп меру Дніпра Філатову: за що і як попався

Screenshot_20221018-190350_Chrome

18 жовтня 2022 року НАБУ і САП викрили колишнього нардепа на спробі підкупу за 22 млн євро міського голови Дніпра.

Як повідомляє  пресслужба НАБУ, це одна з рекордних сум пропонованої неправомірної вигоди, зафіксованої правоохоронцями в Україні.

"За даними слідства, у жовтні 2022 року колишній народний депутат України (у минулому - топпосадовець державної компанії "УкрБуд") запропонував міському голові міста Дніпро неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. "Лояльність" мера екснардеп оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку", - йдеться в повідомленні.

Наразі екснардепа затримали, вирішується питання про повідомлення про підозру.

Попередня правова кваліфікація правопорушення – ч. 4 ст. 369 КК України. Розслідування цих фактів НАБУ розпочало за заявою міського голови Дніпра.

Екснардеп є також є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП, за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії. Справа наразі слухається у суді.

Зазначимо, правоохоронці не вказують прізвище екснардепа, але з опису зрозуміло, що йдеться про нардепа VIII скликання та експрезидента будівельної компанії Укрбуд Максима Микитася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: