День для незламних: вже зібрали понад 16 мільйонів гривень на протези для українців

rcayman-37
Фото: Роман Кайман

У середу, 19 жовтня, українці та світова спільнота перераховують одноденну зарплатню на протези для військових та цивільних. які постраждали через повномасштабне російське вторгнення.

Про це повідомляють у міськраді Львова.

Розповіли, що нині вже понад 12 тисяч людей долучилися до кампанії «День для НЕЗЛАМНИХ». Вдалося зібрати більш ніж 16 мільйонів гривень. Протези, на виготовлення яких збирають кошти, встановлюватимуть у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ, який діє на базі Першого медичного об'єднання Львова.

Для сучасних біонічних протезів для 50 українців потрібно зібрати близько 100 мільйонів гривень.

На такий біонічний протез зараз чекає, наприклад, 22-річний військовий Сергій Костюченко. Сергій ще підлітком їздив із батьком на Майдан. Спершу він боронив Україну на Київщині, потім - на Луганщині. В кінці травня підірвався на міні. Тоді була річниця знайомства з коханою Юлією. Він дивом вижив, але втратив руку. Через поранення Сергій хотів покинути кохану, але вона розшукала хлопця і запропонувала одружитися. 

«Рік тому всією країною збирали кошти на найдорожчий укол у світі для маленької львів’янки Вікторії. Тоді започаткували акцію «День для Вікторії», і все місто перерахувало понад 6 млн грн. Тоді долучилося багато великих українських та міжнародних компаній, які спершу всередині команди збирали кошти, а потім перераховували на благодійний рахунок. Зараз потрібно зібрати 100 млн грн для поранених військових та цивільних, які потребують протезів. І ми віримо, що це можливо», - говорить співорганізаторка кампанії Світлана Крижанівська-Блінова.

Програма протезування у Першому медоб’єднанні Львова уже запрацювала. Перші протези уже отримали кілька українців. Щоб приєднатись до збору, переходьте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: