Окупанти пропонують херсонцям переїжджати в рф і обіцяють сертифікати, яких вистачить хіба що на підвал в Хабаровську

Screenshot_20221019-083632_Chrome

Влада Росії пропонує мешканцям Херсонської області, які захочуть переїхати в РФ, житлові сертифікати, за які проблематично купити житло навіть в Хабаровському краї.  

Про це повідомляє "Мост".

Заступник голови російського уряду Марат Хуснуллін сказав, що всі охочі переїхати в РФ мешканці Херсонської області отримають житлові сертифікати.

«Ми на рівні уряду підготували програму спеціальну. Основний механізм – це буде житловий сертифікат. Це відпрацьований механізм, який у нас у Росії існує. За базу беремо повністю наш відпрацьований формат», – сказав Хуснуллін журналістам за підсумками засідання у держдумі РФ.

Хуснуллін також сказав, що переселенцям допоможуть з проживанням на період пошуку житла, компенсують втрату майна і дадуть «підйомні».

Ця новина обурила росіян, а також мешканців окупованих територій Донецької і Луганської областей. Вони такої щедрості від уряду РФ, виявляється не варті.   

Скоріше за все, росіяни хочуть і якось поповнити людські втрати, які, попри їх офіційні заяви, чималі, і становлять десятки тисяч людей, а також хочуть за допомогою «пряника» зменшити кількість корінних мешканців Херсонської області. На місце останніх окупанти, скоріше за все, планують заселити росіян.

Але є величезна вірогідність, що ЗСУ завадять реалізації цих планів.

Щодо сертифікатів, то вони – досить-таки специфічний «подарунок».

Його грошовий еквівалент значно менший за середню вартості житла навіть там, де воно в РФ – найдешевше – в Хабаровському краї.

Простіше кажучи, мешканці Херсонської області, які наважаться переїхати в РФ, можуть не розраховувати на якісне житло. В містах, де людина може більш-менш нормально працевлаштуватися, сертифікату на 83 420 рублів за 1 кв. м житлової площі вистачить хіба що на нетрі. Інший варіант – депресивні території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: