У Стрию вперше в Україні запроваджують освітянське капеланство

312347545_424884243150110_3166905433525546957_n

Стрийська міська рада та місцева єпархія УГКЦ підписали меморандум про співпрацю у сфері освіти і виховання в закладах освіти громади.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації 19 жовтня.

Зріла духовність, християнські цінності та національно-патріотична свідомість – невід’ємні складники української освіти, які необхідно здобувати разом з церквою - така ініціатива реалізовуватиметься вперше в Україні в межах Стрийської єпархії.

«Кожна школа матиме свого отця-капелана, члена Пасторально-освітнього інституту ім. о.О.Нижанківського. Духівник обов’язково з богословською освітою, а також перед служінням в школі проходитиме сертифікатний курс. Негласно кожний навчальний заклад уже давно має свого улюбленого отця, однак зараз це буде офіційно, професійно та з відповідальністю. Капелани проводитимуть духовно-просвітницькі зустрічі з учнями, а при потребі – з педагогами та батьками. Також на запрошення дирекції можуть долучатися до освітніх процесів», - повідомляють у Стрийській міській раді.

Як наголосив о.Роман Стойко, керівник Пасторально-освітнього Інституту, права на свободу віросповідання та інші права всіх учасників освітнього процесу не будуть порушені. Обов’язки освітнього капелана будуть регулюватися окремим договором з кожним навчальним закладом.

Преосвященний владика Тарас, Єпарх Стрийський, та голова Стрийської громади Олег Канівець своїми підписами дали старт цінному проєкту, який укріпить нашу освіту Божим словом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: