Загроза наступу з Білорусі навесні може значно зрости – Об’єднані сили

Screenshot_20221019-184011_Chrome

Ймовірність повторного вторгнення агресора з білорусі є низькою, але навесні така загроза може значно зрости.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав помічник командувача Об’єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євгеній Силкін, передає Укрінформ.

«Ймовірність повторного вторгнення агресора в Україну з білорусі є дуже низькою, але повністю вона не виключається. За нашою оцінкою, до кінця року ворог не зможе накопичити достатньо сил і засобів для повторного наступу. А навесні така загроза значно може зрости», - сказав Силкін.

Він зазначив, що сьогодні режим лукашенка та російська федерація беруть участь у спільній військовій операції, де білорусь надає свій повітряний простір, матеріальні засоби, боєприпаси, велика частина збройних сил білорусі знаходиться у прикордонних областях.

«За офіційними даними, зараз на території білорусі перебувають 10 тисяч мобілізованих військовослужбовців рф, 170 танків, 200 бойових броньованих машин та 100 мінометів», - додав він.

Крім цього, відбуваються турбуючі обстріли у Чернігівській та Сумській областях з артилерійських систем 122-мм, 152-мм, з реактивних систем залпового вогню. Це вони роблять для дестабілізації суспільно-політичної ситуації, а також з метою недопущення перекидання українських підрозділів на загрозливі напрямки - на Херсонщину та Донеччину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: