Блогер із Прикарпаття несвідомо показав відео обстрілу ТЕС: його покликала на розмову СБУ

472f918d-933b-4c9f-bb19-8e782cd89a28

В Івано-Франківській області затримали блогера, котрий оприлюднив у соцмережі відео обстрілу Бурштинської ТЕС. Хлопець не є коригувальником, а контент показав, щоб збільшити підписники, однак це призвело до того, що через кілька хвилин його допис побачили окупанти.

Про це розповіли у Службі безпеки України 20 жовтня.

«Блогер відзняв на відео наслідки влучань ракет по об’єкту критичної інфраструктури та розмістив його у своєму телеграм-каналі. Зробив це задля збільшення кількості підписників. Відео підхопив телеграм-канал, який має мільйонну аудиторію. А через 7 хвилин результати обстрілу вже були у російських пропагандистів», - кажуть у відомстві.

І додають, що соцмережі моніторять не лише російські блогери-«воєнкори», але й кадрові військові. Вороги враховують інформацію з відкритих українських джерел під час планування своїх дій.

Блогер, якого затримала СБУ, не є коригувальником і не мав наміру сприяти ворогу. Після спілкування зі спецслужбою він усвідомив, що відео влучань можуть бути використані рф для коригування точності ударів.

Тим часом у відомстві нагадали, що українцям заборонено знімати та оприлюднювати відео наслідків влучань ворожих ракет і дронів по військових об’єктах і цивільній критичній інфраструктурі. Коригування ворожого вогню є злочином і карається законом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: