Після оголошення рф воєнного стану на Запоріжжі забирають до ворожої армії як чоловіків, так і жінок

окупанти
Фото ілюстративне\ з відкритих джерел.

Після оголовшення рф воєнного стану на тимчасово окупованих нею територіях України росіяни посилили терор серед місцевого населення. Такі випадки фіксують у Запорізькій області.

Про це повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров 20 жовтня, зазначивши, що «вчинок диктатора доводить те, що він офіційно визнав свою неспроможність перемогти у війні».

Каже, що росіяни невдовзі закриють виізд із тимчасово окупованих міст, продовжать грабувати населення. Також загарбники мобілізовують всіх до лав ворожої армії - як чоловіків, так і жінок.

Мер закликає цивільних якомога швидше евакуюватися із окупованих територій. Нині така можливість ще є.  

Що передувало

У середу, 20 жовтня, російський диктатор володимир путін оголосив про рішення запровадити воєнний стан в анексованих Херсонській, Запорізькій, Луганській та Донецькій областях України.

Українська влада проіронізувала із цього, зазначивши, що це не змінює нічого, а ЗСУ продовжить звільняти свої теритоорії.

«Введення «воєнного стану» на окупованих територіях з боку рф варто розглядати лише як псевдолегалізацію мародерства та розграбування майна українців перед черговим «перегрупуванням», - сказав заступник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: