Прем'єр-міністерка Великої Британії, яка очолила уряд країни у вересні, йде у відставку

20211124183847-1831-scaled
Ліз Трасс. Фото: ЕРА Сьогодні, 5 вересня, новим прем'єр-міністром Великої Британії стала міністр закордонних справ країни Ліз Трасс.

Прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс іде у відставку. Вона очолила уряд країни 5 вересня нинішнього року.

Про це вона заявила у четвер, 20 жовтня, пише The Guardian.

Оголосила, що йде у відставку після бурхливих 45 днів на посаді, внаслідок чого вона обрушила ринки, втратила двох ключових міністрів та втратила довіру майже всіх своїх депутатів.

Заяву Трасс зробила після зустрічі з Гремом Брейді, головою Комітету парламентарів на Даунінг-стріт, а потім зі своїм заступником прем’єр-міністра Терезою Коффі та головою партії Джейком Беррі.

Вона розповіла, що обійняла посаду прем'єрки з «баченням економіки з низькими податками та високими темпами зростання, яка б скористалася перевагами свобод Brexit».

«Я визнаю, що, враховуючи ситуацію, я не можу виконати мандат, на який мене обрала Консервативна партія. Тому я звернувся до Його Величності Короля, щоб повідомити його, що я подаю у відставку з поста лідера Консервативної партії», - заявила Трасс.

І додала, що з Брейді домовилися про те, що вибори керівництва відбудуться до кінця наступного тижня. Все ж, вона продовжить виконувати свої обов'язки, поки не оберують її наступника.

Ліз Трасс, яка до посади прем'єр-міністерки очолювала міністерства закордонних справ Великої Британії, обійняла керівництво урядом країни 5 вересня. Набрала 81 тисячу 326 голосів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: