Якщо довго не буде світла — чи буде працювати мобільний зв'язок та інтернет

Чи працюватиме мобільний зв"язок у випадку зникнення електроенергії, якщо так, то як довго, що буде з інтернетом?

Про це розповів Forbes начальник технічного департаменту Центр Vodafone Ігор Зазулик.

"Усі базові станції мобільної мережі мають резервні джерела живлення, які автоматично вмикаються, коли припиняється електропостачання. Такі джерела живлення - батареї можуть забезпечувати роботу мобільного зв'язку в середньому протягом 4–5 годин.

Якщо і надалі не має світла, роботу мережі забезпечують генератори, якими забезпечені усі базові станції та важливі вузлові майданчики. Час роботи генератора залежить від характеристик об'экту, який він обслуговує та від поповнення пальним. Одна заправка генератора забезпечує роботу мережі від 8 годин до 2 діб

Під час відключення світла вимикаються Wi-Fi роутери в будинках і зникає домашній інтернет - і користувачі масово переходять на мобільний. Зрозуміло, що через це мобільна мережа перевантажена. Саме тому швидкість мобільного інтернету знижується.

Якщо мережа буде недоступна, спробуйте скористатись національним роумінгом. Таку можливість від початку повномасштабного вторгнення реалізували спільно українські оператори звʼязку у співробітництві з національним регулятором.

Для цього достатньо пересвідчитись, що в налаштуваннях телефона встановлений автоматичний вибір мережі. Національний роумінг не потребує додаткових витрат від абонентів. Важливо періодично перевіряти, чи доступна ваша мережа. Для цього потрібно відключити автоматичний вибір мережі в налаштуваннях телефона та вибрати мережу вашого оператора".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: