Диктаторські режими сьогодні об'єднуються, – політолог пояснює чому Іран підтримує росію

дрони

Атака дронами-камікадзе українських міст упродовж останнього місяця стала ледь не найобговорюванішою темою у війні росії проти України.

Олію у вогонь підлило і те, що росіяни перекинули до білорусі іранські «шахіди», що свідчить про пряму загрозу атаки безпілотниками західних регіонів.

У четвер 20 жовтня Рада ЄС затвердила санкції щодо Ірану за постачання безпілотників, які завдали ударів по Україні.

«Санкції щодо Ірану в рекордно короткі терміни! Після триденних переговорів посли ЄС домовилися про заходи проти організацій, які постачають іранські безпілотники, що завдали ударів по Україні. Письмову процедуру завершено, санкції набувають чинності сьогодні вдень після публікації в Офіційному журналі ЄС», – йдеться у повідомленні.

Політолог Олександр Антонюк стверджує, що заяви Ірану щодо непричетності до дронів-камікадзе, які використовує росія на території України є безглуздими.

«Історія набагато простіша – диктаторські режими сьогодні об’єднуються. Іран далеко не демократична країна, і саме цим зумовлена його позиція, яка завжди була орієнтована на ринок рф», - заявляє політолог.

Також він зазначає, що використання «шахідів» росіянами на території України є навіть вигідним для Ірану.

«Ірану така ситуація сьогодні на руку. Оскільки збільшує запит на безпілотники в таких країнах, як росія чи Північна Корея. Думаю, навіть Туреччина не відмовилася б від кількох тисяч таких дронів», - поясняє Олександр Антонюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: