В Україні викрили нових організаторів псевдореферендумів на Херсонщині та Миколаївщині

вбивство
Ілюстративне фото

Служба безпеки України викрила ще вісьмох організаторів псевдореферендумів на Півдні.

Про це повідомили у відомстві 21 жовтня.

Ідеться про зрадників на Херсонщині та Миколаївщині. Усі вони погодились добровільно співпрацювати із ворогом та обійняли посади у так званих адміністраціях, де їхнім завданням стала фабрикація результатів фейкового плебісциту.

На Херсонщині семеро мешканців Генічеського району погодились на «пропозицію» агресорів очолити так звані «виборчі комісії» у райцентрі та селищі Новоолексіївка.

Перебуваючи на «посадах» вони займалися підготовкою до проведення псевдоголосування.

Колаборанти організовували функціонування незаконних «виборчих дільниць», у тому числі підбирали «персонал» та забезпечували його оргтехнікою.

Крім того, ворожі поплічники формували так звані «реєстри виборців», до яких «вписували» громадян, які виїхали за межі області. Таким чином, вони штучно «накручували» явку людей та кількість голосів на фейкових заходах кремля.

Їм заочно повідомили про підозру у кримінальному правопорушенні групою осіб за попередньою змовою та колабораціонізм.

Ще одного поплічника агресорів викрито на організації псевдореферендуму на території Кінбурнської коси на Миколаївщині. Колаборантом виявився активний прихильник прокремлівських поглядів, який на початку повномасштабного вторгнення приєднався до російських загарбників.

Під час проведення незаконного плебісциту, він активно коментував його сфальсифіковані «результати» для пропагандистських ростб і Телеграм-каналів. Наразі зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території АР Крим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: