Внутрішня пам'ять iPhone 14 Pro — що вибрати, щоб вистачило на все

hero_endframe__cvklg0xk3w6e_large

Нові iPhone 14 та 14 Pro вже в продажу, і головним питанням залишається вибір обсягу внутрішнього сховища. Більше — не завжди краще, але й не завжди надмірно. Пропонуємо ознайомитися з коротким керівництвом, яке допоможе визначитися, яка кількість пам’яті є найкращим варіантом.

Попередня інформація

Перш ніж приступити до порівняння, розглянемо конфігурації пам’яті. Користувачеві доступні такі варіанти базової серії:

  • 128 ГБ;
  • 256 ГБ;
  • 512 ГБ.

«Прошки» додатково пропонують моделі на 1 ТБ внутрішнього накопичувача. Тому не дивно, що ціни на iPhone 14 Pro та Pro Max будуть вище.

Варіант для мінімалістів — 128 «гигів»

Усі моделі Айфонів 2022 року мають таку конфігурацію ПЗУ, цього достатньо для багатьох користувачів. Такий обсяг накопичувача дає змогу зберігати приблизно 3368 додатків із середнім розміром 33 МБ. Це величезна кількість, більшості не потрібно тримати на своєму смартфоні понад сотню додатків. Більш того, у такій ситуації залишиться місце для зберігання електронних книг, музики, фотографій і роликів. Розберемо, скільки даних поміщається в 128 «гигів»:

  1. 35 000 фотографій на 12-мегапіксельну камеру.
  2. 45 годин відео в дозволі 1080p і форматі HEVC від Apple.

Кількість файлів знижується, якщо знімати в 4K, але в будь-якому випадку смартфон на 128 «гигів» не призначений для таких сценаріїв.

Варіант для прагматиків — 256 гігабайтів

Цей обсяг внутрішнього накопичувача стає кращим вибором. Розмір додатків буде зростати впродовж усього терміну служби телефону, а оскільки Apple пропонує до п’яти років підтримки Айфон, немає нічого поганого в тому, щоби отримати від пристрою максимум можливого.

256 гігабайтів вистачить, щоби зберігати майже 70 000 фотографій, зняті на 12-мегапіксельну камеру Айфон, і до 98 годин відео у форматі Full HD. Це не дуже великий обсяг пам’яті, який було б неможливо заповнити. З іншого боку, 256 GB дискового простору не так мало, щоби довелося свідомо думати, що видалити зі смартфона. Плюс, можна задуматися про фільмування коротких роликів у 4K, на кілька роликів матеріалу дискового простору вистачить.

Варіант для досвідчених користувачів — 512 ГБ / 1 ТБ

Поряд зі значними 512 «гігів», Apple пропонує моделі Про та Про Макс на один терабайт. Для звичайного користувача обидва варіанти зберігання — це більше, ніж потрібно.

З іншого боку, є люди, яким може знадобитися так багато місця. Візьмемо, наприклад, «чотирнадцятку» Про місткістю 1 ТБ — ті хто полюбляє знімати ролики у форматі 1080p, може зберігати приблизно 500 годин контенту, перш ніж закінчиться місце. При використанні 4K число скорочується до 30 годин.

Якщо ви більше любите фотографувати, то можете зберігати близько 250 000 фотографій, перш ніж вам доведеться задуматися про вивантаження знімків на зовнішній диск або в хмару. На iPhone на 512 «гигів» число скорочується вдвічі.

Смартфон з 1 ТБ може здатися надмірним, але якщо ви захоплюєтеся фільмуванням, це не такий вже нераціональний вибір. Для всіх інших кращим вибором буде модель на 256 або 512 GB.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: