Окупанти пропонують херсонцям обміняти їх квартири на 100 тисяч рублів

Screenshot_20221024-204111_Chrome

Росіяни пропонують мешканцям правобережної частини Херсонської області, які виїхали на лівобережну частину, в Крим і в Росію, одноразову виплату у 100 тисяч рублів, але отримати її можуть не всі.

Про це повідомляє "Мост".

В переліку документів, які треба подати для отримання виплати, вказані і документи на право власності на нерухомість в Херсонській області.

Тобто росіяни таким чином збирають дані про власників будинків і квартир. Метою цього збору може бути моніторинг нерухомості, яка лишилася на окупованій території безгосподарною.

Завдяки запровадженню разової матеріальної допомоги у розмірі суми, яка дозволить родині з трьох людей скромно прожити на території Криму або РФ не більше двох місяців, росіяни отримують доступ до дуже цінних для них даних.

Далі людей, нерухомість яких буде для окупантів дуже ласою, можуть «добровільно-примусово» відправити у віддалені регіони РФ, повернення звідти в Україну буде дуже проблематичним. Таким людям можуть навіть нав’язати російські житлові сертифікати, за які, враховуючи російські ціни на нерухомість, дуже проблематично купити пристойне житло.

А у нерухомості, які люди, залишили в Херсоні та області, з’являться нові «власники». Або ж база адрес будинків і квартир, звідки виїхали власники, може бути використана для масового мародерства в разі відступу росіян з правобережжя.

До того ж дані з наданих херсонцями документів про право власності на нерухомість можуть потрапити до злочинців, і тоді наслідки для власників можуть бути ще більш фатальними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: