Театр у Дрогобичі ремонтуватимуть за понад три мільйони гривень

завантаження

У Дрогобичі хочуть модернізувати системи опалення та відремонтують дах у місцевому драмтеатрі. Вартість прєкту становить близько 3,7 мільйона гривень, їх виділили із обласного бюджету.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

23 жовтня там відбулася прем’єра чергової вистави, яка зібрала велику кількість глядачів. Наступна прем’єра і робота театру продовжуватиметься вже під час опалювального сезону у комфортних умовах. Він стартує 1 листопада, повідомив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Вартість проєкту модернізації системи опалення сягає близько 3,7 млн грн, з яких понад 3,3 млн грн – вартість ремонтних робіт, 0,4 млн грн – оплата розробки проєкту, технічного нагляду, експертизи. Кошти виділили з обласного бюджету.

З перших днів повномасштабного російського військового вторгнення колектив театру підтримував українських захисників. За період з 28 лютого по 24 березня працівники самостійно виготовили харчової продукції на суму 120 тис. грн, з них 85 тис. грн – кошти колективу, а решта 35 тис. грн – благодійні внески.

Шість працівників театру є членами добровольчого формування територіальної оборони міста Дрогобича, серед яких головний режисер театру – Король О.В. У театрі знайшли прихисток 13 людей , тут також є готові приміщення для тимчасового поселення 15 осіб. При потребі у театрі можуть прийняти ще більше людей.

Довідка

Драматичний театр у Дрогобичі був заснований після входження західноукраїнських земель до складу УРСР у 1939 році. Під час війни одна частина акторів лишилася в окупованому німцями Дрогобичі. У липні 1941 року тут почала виходити газета ОУН «Вільне Слово», в якій повідомлялося, що при відділі пропаганди ОУН утворено аматорський драмгурток при УОК.

Коли Дрогобич знову опинився під радянською владою, у грудні 1944 року, повертається з евакуації Дрогобицький український музично-драматичний театр імені М. Кропивницького, який об'єднується з місцевою трупою і починає діяти під назвою Дрогобицький обласний музично-драматичний театр. У перший гастрольний тур дрогобицькі артисти вирушили у 1950 році.

Зараз театр активно гастролює. З мистецтвом Дрогобицького театру знайомі глядачі багатьох міст України. Колектив побував також у містах Прибалтики, Білорусі, у США, словацьких містах Кошіце, Пряшів, у Польщі. 

У репертуарі Львівського обласного академічного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича — твори української та світової драматургійної класики, обробки фольклору, сучасні п'єси. Директор театру – заслужений діяч мистецтв України Микола Гнатенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: