У жовтні з небезпечних територій евакуювали майже 20 тисяч людей

лисичанськ
Евакуація цивільних із Луганщини. Фото: Сергій Гайдай.

За жовтень із небезпечних регіонів, тимчасово окупованих і прифронтових територій евакуювалося близько 18 тисяч українців.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Зокрема, триває обов’язкова евакуація з Донецької області. Лише за минулий місяць із Донеччини до більш безпечних регіонів України виїхало понад 5 тисяч осіб, з яких більш як 700 дітей і понад 500 осіб з інвалідністю. Загалом з Донеччини евакуювалося близько 1,1 мільйона мирних громадян, серед яких більше ніж 131 тисяча дітей і понад 24 тисячі осіб з інвалідністю.

Також упродовж поточного місяця не припинялася евакуація з тимчасово окупованих територій. Хоча наразі, на жаль, вона йде надто важко. Можливість виїхати з ТОТ майже вичерпана. Окупанти фактично припинили пропускати евакуаційний транспорт з Херсонської та Запорізької областей. Вони чинять будь-які перепони: вимагають ліцензії у перевізників, застосовують процедуру зняття відбитків пальців, перевіряють усі документи, телефони, автомобілі тощо.

Як результат – майже за місяць вдалося виїхати лише невеликій кількості людей. Стільки раніше виїжджало за 1-2 доби. З Херсонщини евакуювалися понад 1,3 тисячі осіб, із Запорізької області – близько 1,4 тисячі громадян.

Водночас зростають темпи евакуації зі звільнених територій, де напередодні зими поки що неможливо відновити системи життєзабезпечення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: